Wolfbetta gyermekversei, meséi

Wolfbetta gyermekversei, meséi

Béka készítése filcből

2016. május 30. - Wolfbetta

beka_elkleszult_tavolabbrol.jpg

 

Kedves Gyerekek!

 

Ma nem verset, hanem egy kis békakirályfi ujjbábot hoztam nektek. Ha van kedvetek, készítsétek el velem.

 

Mi kell hozzá?

A béka testéhez:

1 db zöld filc anyag (15 cm hosszú és 12,5 cm széles, ezt kettéhajtjuk. Így kapunk egy 15 cm-szer 6,25 cm-es anyagot duplán. Erre ráillesztjük a papírból kivágott béka sablont és körbevágjuk.) Krétával vagy ceruzával megrajzoljuk a mosolygós száj helyét és fekete fonallal (pl. láncöltéssel) kivarrjuk. Majd a bábu talprészének kivételével, az aljától indulva (pelenkaöltéssel) az egymáshoz illesztett, két egyforma zöld részt körben összevarrjuk.

A koronához:

1 db sárga filc anyag (10 cm hosszú és 4 cm széles. Szintén ketté hajtjuk, így 5cm-szer 4 cm-es anyagunk lesz duplán. A korona papír sablonját ráillesztjük, ügyesen körbevágjuk. A korona jobb és bal oldalának a szélét sárga fonallal összevarrjuk.

A béka fejének felső részéhez (az anyag pereméhez) hozzávarrjuk a korona alsó részét úgy, hogy előtte egy kicsit szétnyitjuk és 2-3 milliméternyit ráhúzzuk a béka fejére (amennyire az anyag engedi, hogy ne gyűrődjön).

Szemek

+ 2 db, kb 1-1,5 cm-es mozgó szem, amit ráragasztunk a fej részre felülre. (Kettő darab, filcanyagból elkészített, fehér kör alapra varrt fekete kisebb körrel helyettesíthetjük.)

Az elkészített békát ujjbábként, vagy fakanálbábként is használhatjátok.

Remélem tetszett az ötlet. Jó munkát, jó játékot kívánok nektek! :)

sablon2.jpg

 

13325690_1115230135215462_7846824119584889942_n.jpg

beka_kesz_teljesen_kozelrol.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfbetta-gyermekversei.blog.hu/api/trackback/id/tr648760912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása